Dani Miquel, el Cantacançons « CREASONGS

Inspirasongs

Dani Miquel, el Cantacançons

“Els polítics han de deixar treballar als mestres i no marejar-nos”

 

 
Amb una llarga carrera a les espatlles en Dani Miquel i Antich (L’Alcúdia, 1967) és un dolçainer, compositor i cantautor valencià, conegut com el Cantacançons. Toca diversos instruments tradicionals, com la viola de roda i la dolçaina, essent professor de dolçaina pel conservatori José Iturbi de València. Per a alguns es tracta d’un músic ben poc etiquetable.

 

 
Ha format part dels grups de folk valencians Sonadors de la Guaita i Aljub, actualment fa carrera en solitari com al Cantacançons. Va formar part de Rodamons i fruit de l’experiència per fires medievals van formar un grup anomenat Trencaclosques dedicat a traure de l’oblit cançons i romanços i fer-ne de nous. També ha compost música per als espectacles: l’Alcúdia 1252 (CD), Artefactes (AlbenaTeatre) i l’Ombú i CRU (250 aniversari del Jardí Botànic de València). És autor del llibre Tio Pep se’n va a Muro.

 

 
Discografia i llibres

  • Confluència (2001). Amb Rodamons Teatre.
  • L’Alcúdia 1252 (2002). Composta per a l’espectacle de celebració dels 750 anys de la Carta Pobla de L’Alcúdia.
  • Guaita i balla (2003). És un recull de cançons tradicionals del grup de folk valencià Sonadors de la Guaita.
  • Un camí d’històries (2004). Amb Rodamons Teatre.
  • Triquilisò (2007). CD de melodies compostes per a diferents espectacles i emprant tot tipus d’instruments.
  • La granota i el grill. Conte infantil amb il·lustracions de Mariapi Miquel.
  • Cançons de l’oratge. D’Edicions del Bullent.
  • El Tio Pep. D’Edicions del Bullent.
  • Peus. Música per a l’espectacle teatral de Engrata Teatre
  • El museu del temps. Música per a l’espectacle teatral d’Albena.
  • Artefactes. Música per a l’espectacle teatral d’Albena.
  • Calcetins perduts. Música per a l’espectacle de l’Horta teatre.
  • Musiqueries (2009). Llibre-disc que recull cançons, jocs i propostes creatives amb la singularitat de tindre l’arrel clavada a la terra i la tradició.
  • Més Musiqueries (2012). Recull de nou cançons, jocs i propostes creatives amb la peculiaritat de tindre l’arrel a la nostra cultura.